Studenten protesteren tegen online onderwijs en willen weer klassikaal les

De studentenvakbond LSVb heeft een petitie geïnitieerd tegen het online onderwijs dat momenteel wordt georganiseerd vanwege de coronamaatregelen. Het online onderwijs geld als vervanging voor klassikaal onderwijs vanwege de coronamaatregelen. De bond vindt de huidige situatie echter ongewenst en roept de regering op om meer werk te maken van het realiseren van klassikaal onderwijs en als dat extra geld kost, het maar zo moet zijn. 

Volgens de LSVb is het model van digitaal onderwijs dat nu wordt gevolgd niet voldoende voor de student. In een persbericht laat de bond weten dat studenten ‘dagenlang opgesloten zitten in hun kamer om te kijken naar digitale colleges’. Een onprettige ervaring.

Verder stelt de bond:

“Sinds begin september wordt zeker 70% van de colleges alléén online aangeboden. Studenten zitten (misschien net als jij) dagenlang opgesloten in hun kamer om te kijken naar een digitale colleges, en socializen met je medestudenten of sparren met je docent is er niet meer bij. Dit kan en moet anders.

Om haar petitie kracht bij te zetten organiseert de LSVb komende vrijdag om 13.00 uur een protest op het Museumplein te Amsterdam en roept de organisatie haar leden en andere studenten op om te demonsteren tegen de huidige situatie en de overdaad aan ‘online onderwijs’.