Thierry Baudet slingert gesprek aan over “dramatische coronamaatregelen” in volgende FVD peptalk

Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FVD) slingert het gesprek aan over de (volgens hem) “dramatische coronamaatregelen” tijdens het ‘FVD journaal’, dat vanmiddag live te zien is via YouTube. Daarin wordt de vraag gesteld of de maatregelen wellicht niet ‘erger zijn dan de kwaal’ en zijn ‘Tisjeboyjay’ en Kamerlid Van Haga te gast. Het is niet de eerste keer dat de partij een ‘FVD peptalk’ organiseert. Dit doet de partij regelmatig en leidt regelmatig tot ophef vanwege beruchte uitspraken van Baudet.

Het door Baudet georganiseerde ‘journaal’, of peptalk zo je wenst, begint vanmiddag om 17.00 uur en vindt dus enkele uren plaatst voor de persconferentie van het Kabinet. Tijdens de peptalk wordt gesproken over de coronamaatregelen, kernenergie en de Europese Unie.

Baudet gaat over deze onderwerpen in gesprek met Kamerlid Van Haga en een influencer genaamd ‘Tisjeboyjay’. De laatste staat bekend om zijn kritische berichten over het coronavirus en deelt ook regelmatig memes waaruit zou blijken dat de massamedia oneerlijk rapporteren over maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals de demonstraties in Berlijn tegen de overheidsmaatregelen.