Bitcoin zakt met 3% naar prijsniveau van 13.190 USD

De Bitcoin cryptovaluta is vandaag een aantal procent aan waarde tegenover de Amerikaanse dollar verloren. Vanavond stond zelfs minus 3% op de borden en lijkt de markt af te koelen nadat de digitale munt een waarde van bijna 14.000 wist te bereiken. 

Op de onderstaande grafiek is het koersverloop van de Bitcoin op een wekelijks timeframe te zien. Elk blokje is een week aan tijd en zoals te zien is lijkt de Bitcoin toch steeds weer nieuwe hoogtepunten te willen neerzetten. Ondanks dat de digitale munt vandaag in waarde inleverde ziet het er op een wekelijks timeframe gewoon zeer sterk uit. Het is dan ook de verwachting dat de Bitcoin de komende weken nog rond dit niveau kan hangen, mits de week positief wordt afgesloten natuurlijk.


Recente ontwikkelingen aangaande het Bitcoin systeem zijn er echter niet, wel lijkt het zo te zijn dat er sprake is van organische groei en de use cases van de digitale munt zijn natuurlijk sterk. Zo is het voor bepaalde kantons in Zwitserland nu zelfs mogelijk om belastingen te betalen in Bitcoin. In de Verenigde Staten ontwikkelen diverse staten hun eigen legal framework waarmee de digitale munt ook wettelijk wordt erkend.